HALİD MEŞAL'DEN İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Diaspora Teşkilatı Başkanı Halid Meşal, İslam ümmetinden Filistin halkının direnişini desteklemesini ve Filistin’i işgalden kurtarma projesine katılmasını istedi. 

Görüntülenme: 338 Tarih: 08 Temmuz 2023 21:45
HALİD MEŞAL'DEN İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

Cezayir’deki Toplumsal Barış Hareketi’nin 32’nci kuruluş yıldönümü ve Cezayir Bağımsızlık Günü münasebetiyle dün (7 Temmuz Cuma) düzenlediği etkinliğe katılan Meşal, Cezayir’in Filistin davasına desteğini övdü.
 

Etkinlikte yaptığı konuşmada “Filistin’in işgalden kurtarılmasında sizin de katkınızın olmasını istiyoruz” diyen Meşal, işgalin Filistin topraklarında geleceği olmadığını söyledi.
 

Cezayir’in Filistin davasına tarihi desteğine ve Cezayir Cumhurbaşkanlığı’nın Cenin Kampı’nın yeniden imarı için bağışta bulunmasına işaret eden Meşal, Toplumsal Barış Hareketi kurucusu Mahfuz Nahnah’la Filistin’e destek konusunda yaşadığı tecrübeyi anlattı.
 

Konuşmasında siyasete katılım konusuna da değinen Meşal, siyasi ortaklığın İslami hareketlerin düşünce ve söyleminde köklü bir yeri olduğunu dile getirdi.
 

Demokrasinin sonuçlarına açık siyasi ortaklığın milli çıkarlar için çalışmanın yükünün paylaşılmasını sağladığına ve bu nedenle önemli olduğuna değinen Meşal, Hamas’ın siyasi ortaklık konusundaki tecrübesinden bahsetti ve ortaklığın çok yönlü bir kavram olduğunu belirtti.
 

Hamas lideri, Gazze Şeridi’nin seçimlerde Hamas lehine oy kullandığı için 2006 yılından bu yana ablukayla cezalandırıldığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar