FİLİSTİNLİ ŞEHİT HAKK'A UĞURLANDI

Ramallah’ın kuzeyindeki Ümmü Safa köyünde dün işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda şehit düşen Filistinli Abdülcevad Hamdan Salih bugün (8 Temmuz Cumartesi) kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 296 Tarih: 08 Temmuz 2023 03:09
FİLİSTİNLİ ŞEHİT HAKK'A UĞURLANDI

Şehidin cenazesi hastane morgundan alınarak Ramallah’ın kuzeyindeki Arura köyüne götürüldü ve ailesinin son bir kez görmesinin ardından defnedildi.
Cenaze törenine katılanlar İslami Direniş Hareketi (Hamas) sancakları taşıyarak işgal güçlerinin cinayetlerini kınayan ve şehitlerin intikamının alınmasını isteyen sloganlar attılar.
Hamas Hareketi, Arura köyü sakinlerinden Abdülcevad Salih’in mücahitlerinden biri olduğunu ve işgal güçleriyle Ümmü Safa köyünde yaşanan çatışmalar sırasında şehit olduğunu duyurdu.
Filistin halkının direnişinin devam edeceğini, topraklarını ve kutsal değerlerini savunacağını belirten Hamas Hareketi, işgalcilerin cinayetlerini artırmalarının onlara güvenlik ve istikrar sağlamayacağını, bilakis Filistin halkının işgal sona erene kadar direnişi sürdürme azmini güçlendireceğini söyledi.
Filistin İnsan Hakları Merkezi’nin yayınladığı bildiriye göre dün akşam Ümmü Safa köyünde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve işgal askerleri Filistinlilerin üzerine ateş açtı.
Bildiride, işgal güçlerinin konuşlandığı yerden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan 24 yaşındaki Abdülcevad Salih’in göğsünden vurulduğu ve ağır yaralandığı, kaldırıldığı hastanede şehit olduğunun açıklandığı ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar