NABLUS ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Siyonist işgal güçlerinin bugün dün sabah Nablus'un Eski Şehir kısmına düzenledikleri baskında şehit edilen iki kişinin cenaze törenine katılanlar siyonist işgal güçlerinden intikam alınması çağrıları yaptı.  

Görüntülenme: 351 Tarih: 08 Temmuz 2023 13:50
NABLUS ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze konvoyu Rividya Hükümet Hastanesi önünden harekete geçti. Sonra Nablus şehrinin ortasındaki Şehitler Meydanı'na gelindi. Burada şehitler için cenaze namazı kılındı. Sonra törene katılanlar şehitlerin tabutlarını omuzlarında taşıyarak Eski Nablus'un sokaklarında dolaştırdılar. Bu arada işgal güçlerine öfkelerini dile getiren ve onların Filistinlilerin evlatlarına yönelik cinayetlerinin intikamının alınması çağrıları yapan sloganlar attılar. 

Daha sonra cenazeler şehrin Doğu Mezarlığı'na getirildi ve burada toprağa verildiler. 

Siyonist işgal güçlerinin bugün sabah Nablus'un Eski Şehir kısmına gerçekleştirdikleri baskın sebebiyle Filistinli direnişçilerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve iki kişi şehit olurken üç kişi de yaralanmıştı. 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) askeri kanadı durumundaki Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, bugün sabah Nablus'ta şehit edilen Hamza Makbul ve Hayri Şahin için başsağlığı mesajı yayınladı. Şehit edilen bu iki kişinin evvelki gün Nablus yakınındaki Gerasim Tepesi'nde gerçekleştirilen eylemin failleri olduğunu ve Şehit Savaşçı Tamir El-Kiylani Grubu mensuplarından olduklarını açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar