ÜRDÜN HALKINDAN CENİN DİRENİŞİNE DESTEK

Ürdün’de faaliyet gösteren İslami Hareket ile bir grup siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun çağrısı üzerine binlerce Ürdünlü dün (7 Temmuz Cuma) başkent Amman’da düzenlenen “Filistin direnişiyle dayanışma ve Cenin’e destek” yürüyüşüne katıldı. 

Görüntülenme: 415 Tarih: 08 Temmuz 2023 13:35
ÜRDÜN HALKINDAN CENİN DİRENİŞİNE DESTEK

El-Hüseyin El-Kebir Camii önünden başlayan yürüyüşe katılan Ürdünlüler, direniş gruplarının işgal güçlerine karşı kazandığı zaferden ve Filistin halkının işgale karşı mücadelesinden duydukları sevinci dile getiren sloganlar attılar.
 

Yürüyüşe katılanlar ayrıca işgal güçlerinin Cenin’e düzenlediği son baskın sırasında şehit düşen direnişçilerle gurur duyduklarını, şehitlerin kanlarının işgalcilere ve işgal rejimiyle güvenlik koordinasyonu yapanlara lanet olacağını dile getirdiler.
 

Yürüyüş sonrası düzenlenen mitingde konuşan İslami Hareket lideri Muhammed Katişat, Filistin davasının kritik ve tehlikeli bir dönemden geçtiğini söyleyerek, işgal rejiminin Yahudileştirme, Yahudi yerleşim birimi inşası, Filistin halkını tehcir ve toprak gaspı politikasına dikkat çekti.
 

Filistin halkının ve direnişinin Siyonist düşmana karşı ucu açık bir savaşta olduğunu belirten Katişat, Araplardan ve İslam ümmetinden Filistinlilerin mücadelesine destek olmalarını istedi.
 

“Direniş grupları karşı koymasaydı Siyonist düşman Cenin’i yerle bir etmek istiyordu” diyen Katişat, işgal güçlerinin Cenin kentinde ve Cenin Kampı’nda işlediğini cinayetler karşısında dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi.
 

İşgal güçleri geçtiğimiz Pazartesi günü Cenin Kampı’na düzenlediği ve 48 saat devam eden baskın sırasında Filistinlilerden 12 kişiyi şehit etti ve onlarca kişiyi yaraladı.
 

İşgal ordusu askerlerinden de birinin hayatını kaybettiği baskın sırasında işgal güçleri Cenin Kampı’nın altyapısına büyük zarar verdi ve evleri bombaladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar