NABLUS'TA FİLİSTİNLİ İKİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Dün sabah saatlerinde, İsrail işgal güçlerinin Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Eski Şehir kısmına ve çevresine baskın düzenleyerek bir evi kuşatmaya almaları üzerine çıkan çatışmada iki Filistinli genç işgal güçlerinin mermileriyle şehit olurken, 3 kişi de yaralandı.  

Görüntülenme: 338 Tarih: 08 Temmuz 2023 16:18
NABLUS'TA FİLİSTİNLİ İKİ GENÇ ŞEHİT OLDU

Tıbbi kaynaklar iki şehidin cenazesinin işgal güçleri tarafından kuşatmaya alınan ve Celal Uveycan isimli şahsa ait olan evden çıkarıldığını duyurdu. İşgal güçlerinin Nablus'un Eski Şehir kısmına düzenlediği baskının ise şiddetli çatışmalara neden olduğu belirtildi. 

Şehit edilen gençlerin 34 yaşındaki Hayri Muhammed Sırrı Şahin ile 32 yaşındaki Hamza Mueyyed Muhammed Makbul olduğu açıklandı.

Filistin Kızılayı Acil Yardım Müdürü Ahmed Cibril yaptığı açıklamada şehitlerin cenazelerinin evin terasında bulunduğunu ve kafalarından birkaç mermiyle vurularak şehit edildiklerinin anlaşıldığını ifade etti. 

Yerel kaynaklar tarafından verilen bilgilerde işgal güçlerinden özel bir birliğin şehre farklı yönlerden girerek Eski Nablus'un El-Hable Mahallesi'ne baskın düzenlediği ve Celal Uveycan isimli şahsın evini kuşatmaya aldıkları, bunun üzerine Filistinli direnişçilerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldiği dile getirildi.

Tıbbi kaynaklar çatışmada üç kişinin de yaralandığı, bunlardan birinin ayağından ve sırtından, birinin gaz bombasıyla yüzünden yaralandığı ve tedavi için Nablus'un farklı hastanelerine nakledildikleri bilgisini verdi

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar