FETİH LİDERLERİNE ŞOK

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Cenin Kampı sakinleri, Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyelerini ve Filistin Yönetimi liderlerini işgal ordusunun kampa düzenlediği ve 48 saat devam eden saldırılar sırasında şehit düşen direnişçiler için bu sabah (5 Temmuz Çarşamba) düzenlenen cenaze töreninden kovdu. 

Görüntülenme: 364 Tarih: 05 Temmuz 2023 07:37
FETİH LİDERLERİNE ŞOK

Kamp sakinlerinin Filistin Yönetimi’nin saldırılar boyunca sessiz kalmasını ve işgal güçleriyle işbirliği yapmasını protesto ettikleri belirtildi.
 
Yerel kaynaklar, Cenin Kampı sakinlerden gençlerin Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Azzam El-Ahmed ve Mahmud El-Alul ile Filistin Yönetimi liderlerini cenaze töreninden kovduklarını söyledi.

Kamp sakini gençlerin 12 kişinin şehit olmasına ve yaklaşık 100 kişinin yaralanmasına yol açan saldırılar sırasında Filistin Yönetimi’nin ve Fetih Hareketi’nin sessiz kalmasını protesto ettikleri, Filistin Yönetimi’nden ve Fetih Hareketi’nden hiçbir lideri Cenin Kampı’nda görmek istemedikleri ifade edildi.
 
Kaynaklar, Cenin Kampı sakini gençlerin “Dışarı, dışarı” diyerek El-Ahmed ve El-Alul aleyhinde slogan attıklarını, direniş gruplarının işgal güçleri karşısında elde ettiği zaferin Filistin Yönetimi ve Fetih Hareketi tarafından sahiplenilmesinden endişe duyduklarını bildirdi.
 
Filistin Yönetimi güvenlik güçleri dün akşam Cenin Kampı’nda işgal güçlerine karşı kazanılan zaferi kutlayanlara müdahale ederken, kamp sakinleri arasında Filistin Yönetimi’ne büyük öfke olduğu kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar