SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (5 Temmuz Çarşamba) erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptı ve baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 341 Tarih: 05 Temmuz 2023 18:24
SİYONİST ASKERLER BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri Nablus’un birçok mahallesine baskın düzenledi. Baskın sırasında En-Necah Üniversitesi öğrencisi ve Öğrenciler Birliği Konseyi üyesi eski esir Abdullah İslam El-Beytavi’yi gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Nablus’ta ayrıca Cenin’e destek kampanyasının organizatörlerinden Nasr El-Harraz’ı evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ve evde arama yaptığı belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Nablus kentinin doğusunda bir eve baskın düzenlediği sırada Filistinli direnişçilerin işgal askerlerine ateş açtığını bildirdi.
 

İşgal güçleri Beytlahim’de de 28 yaşındaki Muhammed Hani Suman’ı kent merkezindeki El-Fevağira Mahallesi’nde ve 24 yaşındaki İbrahim Nasır El-Verdiyan’ı Sûku’l-Halal Mahallesi’nde gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin Suman ve El-Verdiyan’ın ailelerinin evlerine baskın düzenlediği ve evlerde arama yaptığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri bu sabah El-Halil’de Mutasım Dais, Abdullah Dais ve Nasrullah Abidu’yu Hagai Yahudi Yerleşkesi yakınlarında kurduğu geçici askeri kontrol noktasında gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar