CENİN ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçlerinin geçtiğimiz Pazartesi günü erken saatlerde Cenin Kampı’na düzenlediği ve yaklaşık 48 saat süren baskın sırasında şehit düşen 9 Filistinli bu sabah (5 Temmuz Çarşamba) binlerce kişinin katıldığı kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 367 Tarih: 05 Temmuz 2023 18:30
CENİN ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Bugün toprağa verilen şehitlerin Semih Firas Ebu’l-Vefa (20), Hüsam Muhammed Ebu Ziybe (18), Evs Hani Hanun (19), Nureddin Hüsam Merşud (16), Muhammed Mühenned Eş-Şami (23), Ahmed Muhammed Amir (21), Mecdi Yunus Ar’aravi (17), Ali Hani El-Ğul (17) ve Mustafa Imad Kasım (16) olduğu bildirildi.
 
Şehitlerin naaşları Cenin Devlet Hastanesi’nden alınarak işgal güçlerinin saldırısına maruz kalan Şehitler Mezarlığı’na götürüldü ve 9 şehit için kazılan toplu mezara defnedildi.

İşgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği saldırılarda 4’ü çocuk 12 Filistinli şehit olmuş ve şehitlerden El-Yamun beldesi sakini Uday İbrahim Humayise ve Fahme beldesi sakini Abdurrahman Ahmed Saabine dün toprağa verilmişti. Şehitlerden Meyselun beldesi sakini Cevad Nairat ise bu sabah toprağa verildi.
 

İşgal güçleri Cenin kentine ve Cenin Kampı’na düzenlediği baskının ardından dün akşam saatlerinde Cenin’den çekildi. Baskına direnen Filistinli direnişçiler kurdukları pusularla işgal ordusuna ağır kayıplar verdirdiler.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar