SİYONİSTLERİN CENİN KATLİAMINA TEPKİLER ARTIYOR

Siyonist rejimin Cenin'e yönelik vahşi saldırısı, İslam ve Arap kurum ve ülkelerinden sert tepkiyle karşılanmış ve bu ülkeler, apartheid rejiminin cinayetini uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak değerlendirmiş ve uluslararası toplumun bununla başa çıkması gerektiğini vurgulamıştır. 

Görüntülenme: 391 Tarih: 04 Temmuz 2023 18:40
SİYONİSTLERİN CENİN KATLİAMINA TEPKİLER ARTIYOR

Filistin Elyevm'in haberine göre  Siyonist rejimin Cenin'e karşı işlediği cinayet, Mısır'ın, Ürdün'ün, Arap Birliği'nin ve diğer Arap ve İslam ülke ve kurumlarının kınanmasını beraberinde getirdi.

Arap Birliği Genel Sekreteri "Ahmed Ebul Gait", Siyonistlerin Cenin kentinde ve kampında işledikleri cinayetleri kınarken, Siyonist düşmanla ilişkilerini normalleştiren Arap hükümetlerinden pozisyonlarını yeniden gözden geçirmelerini ve doğru yola dönmelerini istedi.

Yemen Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Cenin'deki mülteci kampına saldırarak Filistinli sivillere yönelik Siyonist vahşeti kınayarak Siyonist düşmanla ilişkilerini normalleştiren Arap hükümetlerinden pozisyonlarını yeniden gözden geçirmelerini istedi.

Aynı zamanda Katar Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin Cenin şehri ve kampına yönelik art arda düzenlediği saldırıları şiddetle kınayarak Siyonist rejim tarafından tırmanan gerilim nedeniyle barış şansının zayıflaması ve şiddet döngüsünün genişlemesi konusunda uyarıda bulundu.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı ayrıca yaptığı açıklamada, işgal altındaki Filistin topraklarında devam eden şiddet ve sonuçlarına karşı uyarıda bulundu ve uluslararası toplumu Siyonist rejimin Filistin şehirlerine yönelik saldırganlığını durdurmak için derhal harekete geçmeye çağırdı.

Bu bağlamda BAE Dışişleri Bakanlığı şunları vurguladı:

" İsrail'in Cenin ve kamplarına yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor ve bu rejimin Filistin halkına yönelik sık ve artan saldırılarına bir an önce son verilmesi gerektiğini vurguluyoruz."

Suriye Dışişleri Bakanlığı yayınladığı  bildiride, Siyonist rejimin Batı Şeria'daki Cenin kampına yönelik saldırısını kınadı ve bu saldırıyı bir savaş suçu ve insanlığa karşı bir eylem olduğunu nitelendirerek "Suriye, işgalcilere karşı ve Filistin halkının tam haklarına kavuşana kadar yürüttüğü mücadeleye tam destek verecektir." denildi.

Bu cinayetin yaygın şekilde kınanmasının ardından Mısır Dışişleri Bakanlığı da yayınladığı bir bildiride  şunları duyurdu:

"Kahire, İsrail'in Filistin şehirlerine yönelik sürekli saldırılarını, körü körüne güç kullanmasını ve uluslararası yasaları açık bir şekilde ihlal etmesini kınıyor ve etkili uluslararası tarafları Filistin milletini koruyup desteklemek için müdahale etmeye çağırıyor."

Parstoday

Yorumlar