İSMAİL HENİYYE'DEN CENİN DİRENİŞİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin direnişinin işgalci düşmana ağır bir ders verdiğini ve çok büyük zayiat vermesini sağladığını belirterek, Cenin’e destek için tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 312 Tarih: 05 Temmuz 2023 23:24
İSMAİL HENİYYE'DEN CENİN DİRENİŞİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Heniyye, bu sabah (5 Temmuz Çarşamba) erken saatlerde yaptığı açıklamada, direnişin düşmana vurduğu darbenin boyutunun önümüzdeki günlerde ortaya çıkacağını ve işgal güçlerinin bir kez daha Filistin halkına saldırmadan önce hesaplarını gözden geçirmesine yol açacağını ifade etti.
 
Cenin baskının devam etmesi halinde Cenin’deki kahramanlara destek için tüm seçeneklerin masaya konulduğuna dikkat çeken Heniyye, Tel Aviv eyleminin ve Batı Şeria’nın diğer bölgelerinde yaşananların Filistin halkının her kesimiyle Cenin’e sahip çıktığının göstergesi olduğunu belirtti.
İşgale karşı direnişin ve işgalcileri Filistin topraklarından kovmanın Filistin halkının stratejik tercihi olduğuna işaret eden Heniyye, aracılar vasıtasıyla işgalci düşmana Cenin baskınını durdurmaması halinde direniş güçlerinin kayıtsız kalmayacağı mesajını ilettiklerini bildirdi.
 
Heniyye, işgal güçlerinin baskınının çok sayıda kişinin şehit olmasına ve yaralanmasına yol açmasına rağmen direniş güçlerinin de işgalcilere ağır bir ders verdiğini kaydetti.
 
İşgalcilere seslenen Hamas lideri, işgalcilerin bedelini ödemeden Filistin halkına saldırdığı günlerin geride kaldığını dile getirdi.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar