SİYONİST ORDU CENİN MÜLTECİ KAMPINA BÜYÜK ZARAR VERDİ

 

Görüntülenme: 302 Tarih: 04 Temmuz 2023 01:42
SİYONİST ORDU CENİN MÜLTECİ KAMPINA BÜYÜK ZARAR VERDİ

İşgal altındaki Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik vahşi saldırılarında sadece insanları hedef almakla yetinmeyip, özellikle Cenin Mülteci Kampı'nı tüm altyapı hizmetlerinden mahrum etmek amacıyla su ve elektrik şebekelerini tamamen tahrip ettiler. 

Cenin Belediyesi bugün (3 Temmuz Pazartesi) akşam saatlerinde yaptığı açıklamada işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'nın su ve elektrik tesislerinin ana hatlarını buldozerlerle tahrip ettiklerini ve belediye ekiplerinin yıkılan hatları tamir etmesi için faaliyet yapmasına da engel olduklarını dile getirdi. 

İşgal güçlerinin aynı zamanda, yıkım ve tahribat faaliyetlerini görüntülemeye çalışan medya mensuplarına da vahşice saldırdıkları ve silahlarıyla onların kameralarını hedef alarak tahrip ettikleri, bazı basın mensuplarını da gözaltına alarak görevlerini yerine getirmelerine engel oldukları bilgisi verildi. 

İsrail işgal ordusunun gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik olarak gerçekleştirdiği kara ve hava saldırısında 8 kişinin şehit edildiği, 7'si ağır olmak üzere 27 kişinin de yaralandığı haber verildi. Saldırıda İHA'ların ve apaçi helikopterlerinin de kullanıldığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar