ABDULHAKİM HANİNİ'DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 284 Tarih: 04 Temmuz 2023 18:56
ABDULHAKİM HANİNİ'DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ileri gelenlerinden Abdülhakim Hanini, siyonist işgal güçlerinin Cenin şehrine ve mülteci kampına düzenledikleri düşmanca saldırının direnişi ve kahraman Filistin halkının kararlılıkla mücadele etme konusundaki iradesini kıramayacağını, işgalci düşmanın kirli emellerinden herhangi birini gerçekleştirmesine de fırsat vermeyeceğini dile getirdi. 

Siyonist işgal güçlerinin dün geceden itibaren Cenin'e ve mülteci kampına yönelik olarak gerçekleştirdiği vahşi saldırıyla ilgili basın açıklaması yapan Hanini Filistin halkının ve direnişinin Cenin'de ve mülteci kampında işgale karşı birlik ve bütünlük içinde, Yüce Allah'ın yardımına imanla kararlılıkla mücadele edeceğini ve siyonist düşmana 2002 yılında verdiği gibi zorlu bir ders vereceğini ifade etti. 2002 yılında Cenin'de verilen mücadelenin "yenilmez İsrail ordusu" efsanesini tamamen yerle bir ettiğine ve ona karşı aylar boyunca ağır darbeler vuran eylemler gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

Hanini, Cenin'de ve mülteci kampında işgale karşı mücadele eden tüm direnişçileri ve halkı selamlarken Batı Şeria bölgesindeki bütün Filistin halkını da işgale karşı Cenin ahalisine destek için seferber olmaya çağırdı.

İsrail işgal ordusunun gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik olarak gerçekleştirdiği kara ve hava saldırısında 8 kişinin şehit edildiği, 7'si ağır olmak üzere 27 kişinin de yaralandığı haber verildi. Saldırıda İHA'ların ve apaçi helikopterlerinin de kullanıldığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar