CENİN'DE 10 ŞEHİT 100 YARALI

 

Görüntülenme: 265 Tarih: 04 Temmuz 2023 20:33
CENİN'DE 10 ŞEHİT 100 YARALI

İsrail işgal güçleri, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrine ve mülteci kampına yönelik vahşi saldırılarını bugün (4 Temmuz Salı) ikinci gününde sürdürüyor. Cenin'e ve mülteci kampına yönelik olarak sürdürülen savaşta çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirildi. Direnişçilerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı şehitlerin sayısının 10'a çıktığını, içlerinde ergenlik çağının altında 4 kişinin bulunduğunu, yaralı sayısının ise 100'e ulaştığını ve bunlardan 20'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı. Ayrıca yine Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan El-Bire şehrinin girişinde, işgal güçlerinin Cenin saldırısını protesto gösterilerine müdahale sebebiyle meydana gelen çatışmalarda da 21 yaşındaki Muhammed Imad Hasaneyn isimli bir genç şehit edildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre bugün sabah saatlerinden itibaren de Cenin Mülteci Kampı'nın Ed-Demec Mahallesi'nde çatışmalar meydana geldi. Diğer yandan işgal güçlerinin zorla tahliye yapması sebebiyle mülteci kampında oturan ailelerden Cenin Hükümet Hastanesi'ne toplanmak zorunda kalanların sayısında da artış meydana geldi. Bu arada işgal güçlerinin, olayların yerinde tespit edilmesine ve görüntülenmesine fırsat vermek istemeyen işgal güçlerinin gazetecilerin girmesini zorla engellediği haber verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar