FİLİSTİNLİ 5 BİN ESİR BAYRAMI BURUK GEÇİRİYOR

Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Bakanlığı, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli 5 bin esirin bayramı aileleriyle birlikte geçirmekten ve bayram sevincini yaşamaktan mahrum olduğuna dikkat çekti. 

Görüntülenme: 415 Tarih: 28 Haziran 2023 16:26
FİLİSTİNLİ 5 BİN ESİR BAYRAMI BURUK GEÇİRİYOR

Bakanlık, bugün (27 Haziran Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlerden 32’sinin kadın ve 160’ının çocuk olduğunu, 560 esirin müebbet hapis cezası mahkumu olduğunu ve 400 esirin de 20 yılı aşkın bir süredir işgal rejimi zindanlarında bulunduğunu ifade etti.
 

Esirlerin sıkıntılarının bayramı aileleriyle birlikte geçirememekle sınırlı kalmadığına işaret edilen bildiride, işgal rejimi cezaevleri idaresinin esirlere baskı yaparak cezaevlerinde bayram sevinci yaşanmasını da engellediği belirtildi.
 

Bildiride, esirlerin toplu halde bayram namazı kılmalarına ve aileleriyle telefon görüşmesi yaparak bayramlaşmalarına izin verilmediği kaydedildi.
 

Filistinli kahraman esirlerin işgal rejimi zindanlarından kurtarılarak özgürlüklerine kavuşmaları için daha çok çaba sarf edilmesi çağrısında bulunan Filistin Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Bakanlığı, bayramda esir ailelerine destek olmanın ve onları ziyaret ederek yalnız bırakmamanın önemine de değindi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar