FİLİSTİN PARLAMENTOSUNDAN UCM'YE GAZZE ÇAĞRISI

Filistin Parlamentosu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden (UCM) Filistinli milletvekillerinin Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayla ilgili işgal rejimi aleyhinde yaptıkları başvuruyu ciddi ve hızlı bir şekilde ele almasını istedi. 

Görüntülenme: 384 Tarih: 28 Haziran 2023 06:56
FİLİSTİN PARLAMENTOSUNDAN UCM'YE GAZZE ÇAĞRISI

Filistinli, Arap ve Avrupalı avukatlar, Gazze Şeridi’ne uyguladığı abluka sırasında gerçekleştirdiği ihlaller dolayısıyla işgal rejimi aleyhinde Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) dava açtı.
 

Gazze Şeridi’nden milletvekilleri adına UCM’ye başvuruda bulunan avukatlar, davayla ilgili belgeleri Hollanda’nın Lahey kentindeki mahkemeye teslim ederek, ablukanın sona erdirilmesini ve 17 yıldır abluka altında yaşayan kurbanlara tazminat ödenmesini talep etti.
 

Filistin Parlamentosu Başkanı Ahmed Bahr, bugün (27 Haziran Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejiminin işlediği cinayetler ve ihlaller için cezalandırılması amacıyla bir an önce harekete geçilmesi ve UCM’nin kurallarının ve ilkelerinin tavizsiz uygulanması çağrısında bulundu.
 

Uzmanlar tarafından 25 milyar dolar olarak tahmin edilen tazminatın ablukadan zarar görenlere ödenmesini isteyen Bahr, UCM Başsavcısı’nı ve mahkeme üyelerini siyasi mülahazaları bir yana bırakmaya ve işgal rejiminin baskılarına boyun eğmemeye davet etti.
 

Bahr, Filistinli milletvekillerinin Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukayı UCM’ye taşımalarının milli bir görev olduğunu ve bu adımın işgal rejiminin işlediği suçların hesabını vermesi için Filistin Parlamentosu tarafından atılacak bir dizi adımın bir parçası olduğunu kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar