BATI ŞERİA'DAKİ DİRENİŞ EYLEMLERİ 3. İNTİFADAYA DÖNÜŞEBİLİR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Filistin halkının işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler karşısında teslim bayrağı kaldırmayacağını ve işgal sona erene kadar direnişini sürdüreceğini söyledi. 

Görüntülenme: 346 Tarih: 26 Haziran 2023 19:03
BATI ŞERİA'DAKİ DİRENİŞ EYLEMLERİ 3. İNTİFADAYA DÖNÜŞEBİLİR

Ebu Kuveyk, Batı Şeria’daki gözle görülen faaliyetlerin ve gün geçtikçe artan direniş eylemlerinin işgalcilere Filistin halkının direnişe devam ettiği ve direniş eylemlerinin üçüncü bir intifadaya dönüşebileceği mesajı verdiğini ifade etti.
 

Filistin halkının toprağını, insanını ve kutsal değerlerini savunduğunu kaydeden Ebu Kuveyk, işgal güçlerinin uyguladığı tüm baskılar ve terör metotlarının Filistin halkının teslim olmasını, işgali ya da Yahudileştirmeyi kabul etmesini sağlayamayacağına işaret etti.
 

İşgal güçleriyle işbirliği yapan Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin direnişi sona erdirme planlarına rağmen Filistin halkının işgale karşı direnmeye devam edeceğini belirten Ebu Kuveyk, Filistinlilerin hedeflerinin daima işgale son vermek için birlik ve bütünlüğü sağlama yönünde olması gerektiğini kaydetti.
 

İşgal güçleri himayesinde hareket eden ve son günlerde Batı Şeria’da saldırılarını artıran Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ve mülklerine zarar veriyor, araçlarını ve ekili arazilerini yakıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar