HAMAS HEYETİ HAC İÇİN HİCAZ'DA

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas İsmail Haniye liderliğindeki üst düzey bir heyeti, iki taraf arasındaki ilişkilerin gelişmesinin bir başka işareti olarak, Hac ibadetini yerine getirmek için Vahiy diyarına gitti. 

Görüntülenme: 393 Tarih: 26 Haziran 2023 18:02
HAMAS HEYETİ HAC İÇİN HİCAZ'DA

IRNA'nın bildirdiğine söz konusu heyette ayrıca Hamas hareketinin Filistin dışındaki lideri Halid Meşal ve "Saleh al-Aruri", "İzzet al-Raşq" ve "Halil al-Heyye" gibi siyasi büro üyeleri de yer alıyor.
Bu gezi, birkaç ay önce grubun liderlerinin Suudi Arabistan'da tutuklanmasının ardından, Hamas ile Arabistan arasındaki ilişkilerin kararmasından sonra gerçekleşiyor.
Yazar ve siyasi analist Mustafa Al-Sawaf bu bağlamda şunları söyledi: Hamas heyetinin hac ziyareti için Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaret, bu grubun ve Suudi Arabistan'ın ilişkileri yeniden kurma ve geliştirme çabasıdır. Suudi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin iyileşmesi, Riyad ile Hamas arasındaki ilişkilere net ve olumlu bir etki yaptı ki, Hamas heyetinin ziyaretinde ve umre yapmasında, Hac ibadetinin yanı sıra Filistinli tutukluların serbest bırakılması olayında tecelli etmiştir.

parstoday

Yorumlar