SİYONİST ASKERLER FÜZE İMAL ETMEYE ÇALIŞAN BİR GENCİ ESİR ALDI

İşgal rejimi medyası, işgal güçlerinin Kudüs’e doğru fırlatmak için füze yapmaya çalıştığı gerekçesiyle Filistinli bir genci gözaltına aldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 381 Tarih: 26 Haziran 2023 01:01
SİYONİST ASKERLER FÜZE İMAL ETMEYE ÇALIŞAN BİR GENCİ ESİR ALDI

Tehlikeli olarak nitelenen olayla ilgili yayın yasağının kaldırılmasının ardından dün (25 Haziran Pazar) yayınlanan haberde,  füze imal etme girişiminde bulunduğu için gözaltına alınan Filistinli gencin Abdülhakim Bevatıne olduğu ifade edildi.
 

İşgal rejimi iç istihbarat teşkilatı “Şabak”, Ramallah’a bağlı Acul köyü sakinlerinden olan Bevatıne’nin sorgusunun devam ettiğini, Filistinli gencin yaklaşık iki ay önce düzenlenen Bayrak Yürüyüşü sırasında Kudüs’e doğru füze fırlatma girişiminde bulunmakla suçlandığını açıkladı.
 

Şabak, Bayrak Yürüyüşü günü füzenin Beyt Hanina Mahallesi’nde ırkçı ayrım duvarı yakınlarında Kudüs’e yöneltilmiş olarak ele geçirildiğini ve içinde patlayıcı bulunmadığını, füzenin henüz yapım aşamasında olduğunun düşünüldüğünü öne sürdü.
 

Haberde ifade edildiğine göre, Filistinli genç sorgusu sırasında füze yapımını internetten öğrendiğini fakat füzeyi hareket ettirecek maddeyi üretmeyi başaramadığı için girişiminin başarısız olduğunu söyledi.
 

Şabak, füzenin eski göründüğünü ve içinde patlayıcı bulunmadığını, gözaltına alınan Filistinli gencin herhangi bir gruba üye olmadığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar