SİYONİST GÜÇLER HAMAS LİDERLERİNİN EVLERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (26 Haziran Pazartesi) Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil kentinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinin evlerine baskın düzenledi ve gözaltına alma tehdidinde bulundu. 

Görüntülenme: 303 Tarih: 26 Haziran 2023 07:27
SİYONİST GÜÇLER HAMAS LİDERLERİNİN EVLERİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Visam Atıf Suveylim’i El-Halil’in kuzeyinde yer alan El-Arrub Kampı’ndaki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin ayrıca Hamas liderlerinden bazılarını da evlerine baskın düzenleyerek sorguya çektiğini ve gözaltına almakla tehdit ettiğini söyledi.
 

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde evlerine baskın düzenlediği Hamas liderleri arasında Şeyh Abdülhalık En-Netişe, Şeyh Muhammed Cemal En-Netişe, Enes Rasras, Firas Ebu Şerh, İsa El-Ca’beri, Mahmud Şebbane, Münzir El-Cu’be ve Mazin En-Netişe’nin de olduğu öğrenildi.
 

İşgal güçlerinin sabah erken saatlerde kente düzenlediği baskın sırasında işgal askerleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandığı, işgal güçlerinin ses bombası ve göz yaşartıcı bomba kullandığı, çatılmalar sırasında ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Halhul beldesi sakinlerinden Misbah Ömer El-Berberavi ve Alâ Ömer El-Berberavi’yi El-Halil’in doğusundaki Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi yakınlarında durdurarak gözaltına aldığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar