HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi güvenlik birimlerine seslenerek Kurban Bayramı öncesi siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi. 

Görüntülenme: 416 Tarih: 26 Haziran 2023 20:30
HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Hamas Hareketi bugün (26 Haziran Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin halkının işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları karşısında varoluş mücadelesi verdiğini ve bu durumun da birlik ve bütünlüğü gerektirdiğini söyledi.
 

Filistin Yönetimi güvenlik birimlerini zindanlarında alıkoyduğu tüm siyasi tutukluları Kurban Bayramı öncesi serbest bırakmaya davet eden Hamas Hareketi, Filistinli gruplara da siyasi tutukluların serbest bırakılması için seslerini yükseltmeleri çağrısında bulundu.
 

Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağı güvenlik birimleri Batı Şeria’da çok sayıda aktivisti, üniversite öğrencisini ve eski esiri gözaltında tutmaya devam ediyor ve Kurban Bayramı yaklaşmasına rağmen siyasi tutukluları ailelerinin yanında olmaktan mahrum bırakıyor.
 

Filistin Yönetimi güvenlik birimleri, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Abdülmecid Hasan, Öğrenci Konseyi üyesi Yahya Kasım ve eski Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer El-Kisvani’yi Eriha Cezaevi’ne nakletti.
 

Bu arada, İslami Kitle Öğrenci Grubu üyelerinden ve Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden bir grup arkadaşlarının siyasi sebeplerle gözaltında tutulmasını protesto için beş gün önce başladıkları açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar