SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Yahudi yerleşimciler Ramallah’a bağlı El-Muğayyir ve Ummu Safa köylerinde terörist saldırılarını bugün de (24 Haziran Cumartesi) sürdürerek, Filistinlilere ait 6 çadırı yıktı, gazetecilere ve ilk yardım ekiplerine saldırdı. 

Görüntülenme: 307 Tarih: 25 Haziran 2023 10:45
SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin bir grup Filistinliyi darp ettiklerini, mesken olarak kullanılan 6 çadırı yıktıklarını, işgal güçlerinin de Ramallah’ın doğusundaki El-Muğayyir köyünde 3 kişiyi gözaltına aldığını söyledi.
 

Kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerden bir grubun El-Muğayyir köyünün kuzeyindeki Aynu’r-Raşşaş bölgesine baskın düzenlediğini, bölge sakinlerini darp ettiğini, 80 yaşında bir Filistinlinin darp sebebiyle yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını, Yahudi yerleşimcilerin daha sonra bölge sakinlerine ait çadırları yıkmaya başladığını bildirdi.
 

Kaynaklar ayrıca bölgeye baskın düzenleyen işgal güçlerinin ez-Zevahira ailesinden Halid, Ali ve Süleyman adlı kişileri gözaltına aldığını, daha sonra Yahudi yerleşimcilerle birlikte bölgeden ayrıldığını ifade etti.
 

Bugün ayrıca onlarca Yahudi yerleşimci Ramallah’ın kuzeybatısındaki Ummu Safa köyüne saldırdı ve Filistinlilere ait arazileri ateşe vererek olayları takip eden Filistin televizyonu ekibine doğru gerçek mermilerle ateş açtı.
 

Ummu Safa Köy Meclisi Başkanı Mervan Sabah, Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde köye saldırdığını belirterek, civar köylerde yaşayan Filistinlilerden Ummu Safa köyü sakinlerine destek olmalarını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar