FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ İRAN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi, bu hareketin üst düzey üyelerinin İran’a yaptığı son ziyaret ve İranlı yetkililerle yakın zamanda yaptıkları toplantıya ilişkin bir açıklama yaptı. 

Görüntülenme: 355 Tarih: 25 Haziran 2023 23:28
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİ İRAN ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Bu hareket açıklamasında şu ifadelerde bulundu: ‘İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle başkanlığındaki Filistin İslami Cihad heyeti, birkaç günlük Tahran ziyaretini tamamladı ve başta inkılap lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei olmak üzere İran'ın üst düzey yetkilileriyle görüştü.

İslami Cihad Hareketi heyeti, bu yetkililerle Filistin'deki durumu ve Siyonistlerin Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de Filistin halkına yönelik saldırısını ve bununla mücadele yollarını görüştü. İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Filistin direnişinin ve İslami Cihad’ın askeri kanadı Saraya el-Kudüs’ün “Özgürlerin İntikamı” savaşındaki başarılarına değindi ve Allah'ın izniyle Filistin topraklarının kurtuluşuna kadar Filistin halkının direnişinin devam edeceğini vurguladı.

Heyet üyelerinin görüştüğü İranlı yetkililer, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkının yanında yer aldığını ve meşru haklarını alana kadar Filistin halkının direnişini desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Bu ziyaretin sonunda İslami Cihad Hareketi heyeti, sıcak karşılaması ve misafirperverliği için İran İslam Cumhuriyeti'ne teşekkür etti.’

Geçtiğimiz günlerde Hamas'ın siyasi ofisi başkanı İsmail Haniye ve Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ziyad Nahle, heyetler halinde İran'a gittiler ve İran’ın üst düzey yetkilileriyle kapsamlı istişarelerde bulundular.

Ziyad Nahle, pazartesi akşamı şunları söyledi: ‘İran ziyareti, “Özgürlerin İntikamı” savaşından sonra önemli bir zamanda gerçekleşti.’ Nahle, El-Alam kanalına verdiği röportajda şu ifadelerde bulundu: ‘İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanının huzurunda Hamas hareketi ile önemli bir görüşme gerçekleştirildi ve yakın gelecekte İranlı yetkililerin de katılımıyla diğer direniş gruplarıyla ortak toplantılar yapılacağını tahmin ediyorum.’

rasthaber

Yorumlar