KALENDİYA KONTROL NOKTASINDA ŞEHADET EYLEMİ

Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya askeri kontrol noktasında bu sabah (24 Haziran Cumartesi) erken saatlerde gerçekleştirilen ateş açma eyleminde bir işgal askeri yaralanırken Filistinli eylemci şehit oldu. 

Görüntülenme: 520 Tarih: 24 Haziran 2023 06:54
KALENDİYA KONTROL NOKTASINDA ŞEHADET EYLEMİ

İşgal rejimi medyasına göre Batı Şeria yönünden gelen bir Filistinli kontrol noktasında görevli işgal askerlerine ateş açtı.
 

İşgal askerlerinden birinin elinden hafif bir şekilde yaralandığı belirtilirken, işgal rejimi medyası kontrol noktasında görevli işgal askerlerinin Filistinli eylemcinin üzerine ateş açtıklarını ve eylemcinin olay yerinde hayatını kaybettiğini bildirdi.
 

İşgal güçleri konuyla ilgili yayınladığı bildiride, saat 02:40 civarında Filistin Yönetimi bölgesinden gelen bir Filistinlinin olay yerinde görevli işgal askerlerine ateş açtığını ve bir askerin hafif şekilde yaralandığını belirtti.
 

Bildiride ayrıca işgal askerlerinin Filistinli eylemcinin üzerine ateş açtığı ve olay yerinde hayatını kaybeden eylemcinin yanında M-16 tüfeği bulunduğu öne sürüldü.
 

İşgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin cinayetlerine ve ihlallerine misilleme olarak Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirilen direniş eylemlerinde artış olduğu kaydedildi.
 

Kalendiya kontrol noktasındaki ateş açma eylemi ve Filistinli şehidin kimliğiyle ilgili Filistin tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar