HAMAS'TAN KUR'AN-I KERİM'E YAPILAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal rejimi tarafından himaye edilen ve terör faaliyetlerine yöneltilen yahudi yerleşimci çetelerin Nablus'un güneyindeki Urif köyünde camiyi basmalarını ve Kur'an-ı Kerim'i yırtarak ve yakarak saygısızlık etmelerini kınadı.  

Görüntülenme: 383 Tarih: 24 Haziran 2023 05:32
HAMAS'TAN KUR'AN-I KERİM'E YAPILAN SAYGISIZLIĞA TEPKİ

Hamas yerleşimci çetelerinin yaptığının çok çirkin bir suç olduğuna ve siyonist kurumların organize ettiği din savaşının yayılmasına delalet eden oldukça tehlikeli bir gelişme olduğuna dikkat çekti. 

Hamas açıklamasında işgal askerleri ve siyonist işgal hükümeti tarafından desteklenen yerleşimci çetelerin bu yaptıklarının tüm Filistin halkının ve bütün ümmetin duygularını tahrik etmeyi ve onların mukaddes değerlerini hafife almayı amaçlayan provokatif faaliyetler olduğunu dile getirdi. 

Hamas, yerleşimci çetelerin bu saldırılarının ve mushafları yakmalarının her tarafından kin kusan bir ırkçı faaliyet olduğunu, Müslüman toplulukları temsil eden tüm resmi ve sivil kuruluşların bu tutuma karşı tavır almaları gerektiğini vurguladı. 

Hamas, yerleşimci çetelerin böyle bir saldırı cesareti gösterebilmelerinden işgal hükümetini sorumlu tuttu. İşgal hükümetinin bütün bu çetelerin önünü açık bıraktığını ve bu tür saldırılar düzenlemeleri için kendilerini teşvik ettiğini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar