SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE KAÇAK YERLEŞİM ALANLARI KURDU

 

Görüntülenme: 395 Tarih: 24 Haziran 2023 07:37
SİYONİST İŞGALCİLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE KAÇAK YERLEŞİM ALANLARI KURDU

İsrail işgal rejimi tarafından himaye edilen ve Filistinlilerin arazilerini gasp etmeleri için organize edilen yahudi yerleşimci çetelerinin son 48 saatlik süre içinde Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerine 7 adet yeni kaçak yerleşim alanı kurdukları bildirildi. Bütün bu kaçak yerleşim alanlarının işgal hükümetinin Filistinlilerin topraklarındaki yahudileştirme politikasının tehlikeli bir yüzüne delalet ettiğine dikkat çekildi. 

Siyonistlere ait Yedioth Ahranooth gazetesinin yayınladığı haberlere göre Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimciler, İli yahudi yerleşim merkezi yakınında gerçekleştirilen ve 4 yerleşimci teröristin öldürüldüğü eylemden sonra Batı Şeria topraklarında ve Kudüs çevresinde 7 adet yeni kaçak yerleşim alanı oluşturdular. Gazete bu yerleşim alanlarının mekanlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler vermedi. Ancak Filistin kaynakları bunlardan üçünün Kudüs, Nablus ve Ramallah'ta kurulduğunun tespit edildiğini dile getirdi.

Kudüs'te Muhmas köyünün doğusuna, Nablus'ta El-Lubben Eş-Şarkiye kasabası topraklarına, Ramallah'ın kuzeybatısında da Ummu Safa köyüne birer kaçak yerleşim alanı kuruldu.

Siyonist işgal rejimi Kudüs çevresinde ve Batı Şeria bölgesinde resmi kurumlar tarafından onaylanan yerleşim projelerine ek olarak aynı zamanda yerleşimcilerin kaçak yerleşim alanları oluşturmalarına da fırsat veriyor. Filistinlilere tüm şartları yerine getirmelerine rağmen inşaat ruhsatı vermeyen, ruhsatsız yaptıkları inşaatları da hemen yıkan işgal rejimi yahudi yerleşimcilerin kaçak yerleşim alanları kurmalarına sürekli göz yumuyor. Daha sonra birtakım kararlar çıkararak bu yerleşim alanlarını yasallaştırmaya çalışıyor. 

Kudüs çevresinde ve Batı Şeria bölgesinde onlarca kaçak yahudi yerleşim alanı bulunuyor. Netanyahu hükümeti bunlardan bazılarının resmen tanınmasına ve yasallaştırılmasına dair kararlar çıkardı. 

Bütün bu yerleşim alanları Filistinlilerden tamamen hukuksuz bir şekilde ve zorla gasp edilen araziler üzerine kuruluyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar