SİYONİST ASKERLER CENİN'E SALDIRDI: 3 ŞEHİT

İşgal güçlerinin bu sabah (19 Haziran Pazartesi) Cenin kentine ve Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında biri çocuk 3 kişi şehit oldu ve 29 kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 326 Tarih: 19 Haziran 2023 22:08
SİYONİST ASKERLER CENİN'E SALDIRDI: 3 ŞEHİT

Baskın sırasında Filistinli direnişçilerin kurduğu pusuya düşen işgal askerlerinden 6’sının yaralandığı ve yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
 

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin Cenin’e düzenlediği baskın sırasında 3 kişinin şehit olduğunu ve 29 kişinin yaralandığını, yaralılardan 6’sının durumunun ağır olduğunu açıkladı.
 

Bakanlık, başından yaralanan bir kişinin Er-Razi Hastanesi’nde ameliyata alındığını ifade etti.
 

Bu arada, işgal rejimi medyası araçları bombalı saldırıya maruz kalan işgal askerlerinden 6’sının yaralandığını, bazılarının durumunun ağır olduğunu ve yaralıların helikopterlerle hastanelere nakledildiğini belirtti.
 

İşgal rejimi medyası devam eden çatışmalar sırasında işgal güçlerine ait iki askeri aracın tahrip edildiğini bildirirken, İsrailli askeri bir kaynak çok sayıda el yapımı patlayıcı atıldığını ve patlayıcılardan birinin zırhlı aracın içine girmesi sonucu 6 askerin yaralandığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin baskını sırasında keskin nişancıların bazı evlerin çatılarına çıktıkları, işgal ordusuna ait buldozerin su şebekesini tahrip ettiği ve Cenin Kampı’nın büyük bölümünde elektriklerin kesildiği, 2002’deki savaştan bu yana ilk kez işgal ordusu helikopterlerinin Cenin Kampı’nda bazı hedeflere füze attığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Musab El-Bermeki’nin El-Cabiriyyat Mahallesi’ndeki evine baskın düzenlediğini ve insanları canlı kalkan olarak kullandığını, Asım Ebu’l-Heyca ve Musab Hasan El-Bermeki’yi gözaltına aldığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar