HAMAS'TAN CENİN DİRENİŞİNE ÖVGÜ

İşgal güçlerin bu sabah (19 Haziran Pazartesi) Cenin’e düzenlediği baskın sırasında şehit olan Filistinli sayısı 5’e ve yaralı sayısı 66’ya yükselirken yaralılardan 18’inin durumunun ağır olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 312 Tarih: 20 Haziran 2023 12:59
HAMAS'TAN CENİN DİRENİŞİNE ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Şeria’nın Cenin kentindeki direnişin sağlam, güçlü ve kırılmaz olduğunu ifade etti.
 

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, bugün işgal güçlerinin Cenin’e düzenlediği baskınla ilgili yaptığı açıklamada, Batı Şeria’da direnişin güçlü olduğunu ve işgalcilerin Cenin’de direnişe karşı zafer kazanamayacağını söyledi.
 

Cenin’in direnişin kalesi olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Kasım, direnişi sona erdirmek isteyen işgal güçlerinin her seferinde sürprizle karşılaştığına dikkat çekti.
 

İşgal güçlerinin direnişe karşı bugün ve bundan sonra da kaybedeceğini kaydeden Kasım, işgalcilerin önümüzdeki günlerde daha çok direnişle karşılaşacaklarını söyledi.
 

Kasım, direniş gruplarının işgal güçlerini taktik ve silah bakımından şaşırtmasının gücünün arttığına işaret ettiğini dile getirdi.
 

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Cenin Kampı’nda ve çevresinde işlediği cinayetleri kınarken, İslami Cihad Hareketi sözcüsü Tarık Sülemi, işgal güçlerinin baskınına direnen Cenin Tugayı kahramanlarını övdü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar