IRKÇI İSRAİL ESİR VELİD DAKKA'YI ÖLDÜRMEK İSTİYOR

Filistinli esir ve düşünür Velid Dakka'nın eşi Sena Dakka, siyonist işgal yönetiminin eşini tıbbi yönden kasıtlı bir ihmale maruz bırakarak yavaş yavaş öldürmeyi hedeflediğini dile getirdi. Sena Dakka (Ummu Milad), buna rağmen eşi Ebu Milad'ın işgal rejiminin politikaları karşısında dik duracağına ve güçlü kalacağına inandığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 299 Tarih: 12 Haziran 2023 03:26
IRKÇI İSRAİL ESİR VELİD DAKKA'YI ÖLDÜRMEK İSTİYOR

Esir Velid Dakka'nın eşi Filistin Enformasyon Merkezi'nin sorularına verdiği cevaplarda şu bilgilere yer verdi: "Velid'i geçen perşembe günü ziyaret ettik. Bu ziyaret işgal rejiminin bizi onu ziyaretten alıkoymaya başlamasının üzerinden bir ay geçtikten sonra gerçekleşti. Sağlık durumunda çok az bir iyileşme vardı."

Sena Dakka, eşinin öncekine nispetle daha istikrarlı bir durumunun olduğunu gözlemlediklerini ancak sağlığıyla ilgili tehlikeli durumun devam ettiğini, özellikle akciğerinin sağ tarafının kısmen alınmasından sonra kalbinin fonksiyonunda zayıflamanın artması durumunda tehlikenin daha da artacağını dile getirdi. 

Ummu Milad sorulanlara bazen soluk bazen yüksek sesle cevap verirken eşinin hayatıyla ilgili ciddi endişelerinin olduğunu çünkü çok zor bir durumda olduğunu vurguladı. 

Velid Dakka'nın hastalığıyla ilgili yapılan teşhislerde nadir görülen bir kemik iliği kanseri olan miyelofibrozis hastalığına maruz kaldığı anlaşılmış ve 23 Mart 2023 tarihinde hastaneye kaldırılmıştı. Bu hastalığın, yaklaşık 10 yıldan beri çektiği kan kanserinin ilerlemesi sonucu ortaya çıktığı anlaşıldı.

Sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle 21 Mayıs 2023 tarihinde Assaf Harofeh Hastanesi'ne kaldırılan kanser hastası esir Velid Dakka'nın sağlık durumunda herhangi bir düzelme olmamasına ve kritik durumunun devam etmesine rağmen işgal rejimi cezaevleri yönetiminin kararıyla 4 gün sonra yeniden Remle Cezaevi'nin revirine geri gönderilmişti. 

Dakka'nın ailesi ve onun özgürlüğüne kavuşturulması için kampanya yürütenler yaptıkları basın açıklamasında, bu kararın tehlikeli ve çirkin olduğunu dile getirmişlerdi. 

Açıklamada esir Dakka'nın sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırılmasının ardından birçok tahlil yapıldığı ve sağlık durumuyla ilgili gelişmelerin endişe verici olduğu, ancak cezaevleri yönetiminin onun durumunu ciddiye almayarak hastaneden çıkarılıp cezaevi revirine gönderilmesi yönünde karar verdiğine dikkat çekilmişti. 

60 yaşındaki Velid Dakka, 1948'de işgal edilmiş bölge içinde yer alan Batı Bake şehri ahalisinden ve 25 Mart 1986 tarihinde esir edildi. İşgal rejimi onu önce müebbet hapse mahkum etti. Sonra cezasını 37 yılla sınırladı. 2018 yılında ise cezasına iki yıl daha ekleyerek 39 yıla çıkardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar