SİYONİST REJİM KRİZLERLE BOĞUŞUYOR (ANALİZ)

Siyonist rejim İsrail’de iç ve dış krizler giderek daha da büyüyor. 

Görüntülenme: 292 Tarih: 12 Haziran 2023 00:56
SİYONİST REJİM KRİZLERLE BOĞUŞUYOR (ANALİZ)

Siyonist rejim İsrail’de iç ve dış krizler giderek büyümekte, bunun için işgal rejimi yetkilileri tatbikatlar, saldırılar, çatışmalar, kimi ülkeler ve rejimlerle ilişkilerini güçlendirmeye çalışmak gibi yöntemlerle, bu krizlerin üstünü örtmeye çalışmakta. Ancak bunlardan hiçbiri işgal rejiminin krizlerden kurtulmasına katkı sağlamış değil.

Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yeni kabinesi Ocak 2023'te göreve başladı. Bu süre zarfında bu kabinenin başına gelen en önemli şey, halkın bazen 600 ila 700 bin kişiye ulaşan geniş çaplı ve benzeri görülmemiş protestolarıydı. Binyamin Netanyahu, bu benzeri görülmemiş iç kriz karşısında çaresiz ve kafası karışmış durumdaydı ve hatta kabineyi erkenden bitirmenin ve feshetmenin eşiğine gelmişti. Gazze ile savaş, iç krizi durdurmak veya azaltmak için direnişin en zayıf halka olarak görülmesi Netanyahu kabinesinin gündemine alındı. Gazze'de 5 gün süren savaş ise Siyonist rejimin savunma ve sözde caydırıcılık zafiyetlerini ve zaaflarını ortaya çıkardı. 5 günde yaklaşık bin 500 roket atan direniş gruplarının caydırıcılık gücü ise daha net bir şekilde  kanıtlandı. Haaretz gazetesinin  yazarı, 5 günlük savaşının sonucunun, bugünlerde bölünmüş ve parçalanmış Tel Aviv toplumunun, yalnızca Tel Aviv'i yok etme amacı güden Filistinlilerin birleşik cephesiyle karşı karşıya kalmasına yol açtığını belirtti. Bu savaş aslında Netanyahu'nun amaçlarına ulaşmasına yardımcı olmadı ve tam tersi  kabinesine karşı haftalık gösterileri de sonlandıramadı. Bu kez askeri bir manevra yapılması gündeme geldi.
Siyonist rejimin işgalci ordusu, Lübnan, Suriye, Gazze ve Batı Şeria cepheleri de dahil olmak üzere çok cepheli bir savaşı simüle eden kapsamlı askeri tatbikatlara başladı. Siyonist Rejim İsrail ordusu sözcüsü, "Kara, hava ve deniz kuvvetlerinin, yani ordunun tüm kollarının katılımıyla iki hafta boyunca devam edecek olan bu tatbikat, ordu operasyonlarının genelkurmay tarafından yönetilmesini simüle eden tatbikatları da içeriyor" dedi.

 

Bu tatbikatlarda ilgili önemli  iki hedef ve konu vardır.  Bu tatbikat, Hizbullah'ın Lübnan'ın güneyinde ve işgal altındaki Filistin sınırında tatbikatından sadece birkaç gün sonra yapılacak. Siyonist Rejim İsrail'in askeri tatbikatı, Lübnan'ın Hizbullah tatbikatına bir tepki olarak da değerlendirilmektedir.  Siyonist rejim televizyonunun Kanal 12'si, Hizbullah'ın İsrail'in Lübnan'dan çekilmesinin üzerinden 23 yıl geçtikten sonra İsrail'e tehdit mesajı gönderdiğini bildirdi. Şimdi Hizbullah, İsrail'in iç krizine dair detaylı bir analize sahip ve İsrail, zayıflığından kolaylıkla yararlanılabilecek bir noktada durmaktadır. Bu nedenle, Siyonist Rejim İsrail'in 12. kanalının raporunda da belirtildiği gibi, bu rejim bir iç kriz içinde ve savaş devam ediyor. Gazze'ye karşı savaş da bu iç savaşın durdurulmasını sağlayamadı, kriz bitmedi. Bu nedenle, son tatbikatın bir diğer önemli hedefi, İsrail'in iç krizini sona erdirmek için askeri araçları kullanmaya devam etmektir. Ancak İsrail'in iç krizi bu tatbikatla durdurulacak gibi görünmüyor çünkü mevcut kriz, Netanyahu kabinesindeki sorunların ve aşırılıkların birikiminin bir sonucu ve daha güçlü kökleri var ve araçlarla, savaş ve tatbikatlar ile çözülemez.

Aslında Siyonist Rejim İsrail kaçınılmaz bir çöküş ile karşı karşıya kalarak beka sorunundan paçayı kurtarmak için gerçekleri saptırmaya çalışmaktadır. Bu arada Siyonist Rejim İsrail'in bir iç kriz girdabına yakalandığı ne kadar debelenirse o kadar batacağı söylenebilir.
Parstoday

Yorumlar