HAARETZ GAZETESİNDEN İRAN İTİRAFI

Siyonist bir diplomat Haartez için kaleme aldığı bir yazısında İsrail Başbakanı'nın başarısızlıklarına işaret ederek Benjamin Netanyahu'nun en büyük ve en stratejik başarısızlığını anlattı. 

Görüntülenme: 293 Tarih: 12 Haziran 2023 23:59
HAARETZ GAZETESİNDEN İRAN İTİRAFI

2000 ile 2004 yılları arasında dört yıl boyunca Siyonist rejimin New York'taki başkonsolosu olan diplomat ve siyasi danışman Elon Binkas; Siyonist Rejimin, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı planlarının başarısızlığını kabul etmekle birlikte, bunu Benjamin Netanyahu'nun en stratejik başarısızlığı olarak nitelendirdi.
Bugünkü Haaretz gazetesinde yayınlanan bir yazıda, normal olmak için pek çok nedeni olan Winston Churchill'in tanımına göre Benjamin Netanyahu'nun normal bir insan olduğunu vurguladı.
Binkas daha sonra Netanyahu'nun üç büyük yenilgiye uğradığını şöyle ifade etti:
Birincisi, Filistinlilerin ve İsrail'in iki etnikli devlet modeline yönelik yıkıcı yaklaşımı, bu modelin çökmesine neden oldu.
İkincisi, Amerika Birleşik Devletleri ile olan ilişkilerde, bu ilişkilerin ana temellerinin değişmesine ve onlarca yıldır saygı duyulan kutsal ilkelerin değişmesine neden oldu ve İsrail konusunda iki partili mutabakatın Amerika'da tartışmalı bir konu haline geleceğine dair hiçbir haber olmayacak.
Netanyahu'nun üçüncü başarısızlığı, İsrail'in nükleer güç olmasını engelleme politikalarının sürekli başarısızlığını gösteren İran'la ilgilidir.
Bu Siyonist diplomata göre: "Netanyahu'nun İran ile ilgili sözlerini artık kimse dinlemiyor, dünya artık Netanyahu'nun bu konudaki sözlerine hassasiyet göstermiyor ve bu konu özellikle Amerika için geçerlidir, öyle ki en önemli sözlerinde bile kontrol edilmeye çalışılmaz."
Yazar daha sonra ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesine yol açan sürece atıfta bulunarak şunları yazdı: "Bugün İran nükleer silahların eşiğinde bir ülke haline geldi ve nükleer silah elde etmeye niyeti olmadığı için ABD onunla bir arada var olabilir; ancak Netanyahu'nun koşulları çok farklı ve Netanyahu'nun 2009'da elde etmeye çalıştığı koşullar, bugün tanık olduğumuz 2023 versiyonuyla aynı mı, planlarından ne kadar uzakta, İran nükleer kapasiteden uzaklaştı mı yoksa yaklaştı mı diye sorulmalıdır."

Tesnim

Yorumlar