SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NABLUS'TA FİLİSTİNLİ 3 GENCİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün akşam (9 Haziran Cuma) geç saatlerde Cenin vilayetinde Filistinli üç genci gözaltına alırken gece yarısından sonra da Nablus vilayetine baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 329 Tarih: 10 Haziran 2023 06:33
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NABLUS'TA FİLİSTİNLİ 3 GENCİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Seyletu’z-Zahr beldesi sakinlerinden Muhammed Rahhal ve Muhammed Hantuli ile Cenin kenti sakinlerinden Muhammed Faysal’ı Huvara askeri kontrol noktasında gözaltına aldığını ifade etti.
 

İşgal güçleri ayrıca gece yarısından sonra Nablus kentinin güneyindeki Beyta beldesine baskın düzenledi ve birçok evde arama yaptı.
 

İşgal güçlerinin baskın sırasında Filistinlilerin üzerine göz yaşartıcı bomba attığı, güvenlik kameralarının kayıtlarını seyretmek ve bölgede son günlerde yaşanan ateş açma eylemlerini gerçekleştirenleri tespit etmek için beldenin ana caddesindeki bazı dükkânları zorla açtırdığı bildirildi.
 

Filistin halkına yönelik baskılarını ve zulmünü sürdüren işgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor.
 

Genellikle gece geç saatlerde ya da sabah erken saatlerde gerçekleştirilen baskınlar sırasında arama bahanesiyle evlerin altını üstüne getiren işgalci askerler eşyalara zarar veriyor, ev sakinlerini uykularından uyandırarak terör estiriyor, kadınları ve çocukları korkutuyor.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar