1948 BÖLGESİNDE FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK CİNAYETLERİN ARTMASI PROTESTO EDİLDİ

 

Görüntülenme: 380 Tarih: 10 Haziran 2023 09:51
1948 BÖLGESİNDE FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK CİNAYETLERİN ARTMASI PROTESTO EDİLDİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Nasıra'ya bağlı Yafe kasabasında bugün (9 Haziran Cuma) Filistinlilere yönelik cinayetlerin artması karşısında İsrail polisinin vurdumduymaz davranmasını ve olayların üzerine gitmemesini protesto amacıyla gösteri düzenlendi. Göstericiler polisin ihmalkarlığının dün de Yafe kasabasında 5 kişinin toplu bir katliamla katledilmesine kapı açtığına dikkat çektiler. 

Gösteri Yüksek Takip Komitesi'nin çağrısıyla düzenlendi. Göstericiler siyah bayraklar ve öldürülen beş kişinin fotoğraflarının basılı olduğu ve polisin Filistinlilere yönelik cinayetleri araştırmamasını protesto eden ifadelerin yer aldığı pankartlar taşıdılar. 

Gösteri esnasında Yafe'nin ana caddesi tamamen kapatıldı. 

Bu arada kasabada üç günlük yas ilan edildiği duyuruldu. 

Yafe'de dün gerçekleştirilen saldırıda 5 kişi öldürüldü. Nasıra'nın Kefer Kenna köyünde silahlı saldırıya maruz kalan 3 yaşındaki bir kız çocukla 30 yaşındaki bir genç yaralandı. Poriya Hastanesi'ne nakledildikleri bildirilen yaralıların her ikisinin de durumunun ağır olduğu ifade edildi. 

Geçtiğimiz çarşamba akşamı da Nasıra'nın Sulem köyünde Fadıl Za'bi isimli bir genç öldürülürken, Deyr Hanna ve Yafa kasabalarında gerçekleştirilen bıçaklı saldırılarda da iki genç ağır yaralanmıştı. 

Nasıra'nın Yafe kasabasında 5 kişinin öldürülmesiyle birlikte Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Arap toplumuna yönelik olarak 2023'ün başından itibaren gerçekleştirilen saldırılarda öldürülenlerin sayısı 91 oldu. Bunlardan 6'sının kadın olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar