BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Bugün Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde yahudileştirme faaliyetlerine ve toprak gaspına karşı düzenlenen haftalık gösterilere ve yürüyüşlere işgal güçlerinin müdahalede bulunması birçok yerde çatışma meydana gelmesine ve çok sayıda Filistinlinin yaralanmasına neden oldu.  

Görüntülenme: 367 Tarih: 10 Haziran 2023 17:44
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Nablus'un Beyta kasabasındaki Cebelu Sabih'te düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin saldırıda bulunması Filistinli gençlerle aralarında çatışma çıkmasına neden oldu. Çatışmada işgal askerleri yoğun bir şekilde zehirli gaz bombası ve kauçuk kaplamalı mermi attı. 

Nablus'un Beyt Decen kasabasında, birkaç yıldan beri kasabanın girişinin kapalı tutulmasını ve yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçleri saldırıda bulundu. 

Filistin Kızılayı ekiplerinin Beyt Decen'de gaz bombalarından etkilenmiş 13 kişiye olay yerinde müdahalede bulunduğunu açıkladı. 

Nablus'un güneyindeki Karyut kasabasında işgal askerleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimciler Neba' mıntıkasına baskın düzenleyerek provokasyon amaçlı ayinler ve danslar düzenlediler. 

Karyut kasabasında işgal askerleriyle ahali arasında çatışmalar çıktı. 

Kalkilya'daki Kefer Kaddum kasabasında da haftalık yürüyüşe işgal askerlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. 

El-Halil'de de, El-Halil şehrinin kuzeyindeki Beytu Ummer kasabasının Aside mıntıkasında Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışma meydana geldi. İşgal askerleri burada ahalinin üzerine yoğun bir şekilde gaz bombası attı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar