KORSAN İSRAİL FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKMA POLİTİKASINI ŞİDDETLENDİRDİ

Siyonist işgal güçleri Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde ırkçı tasfiye amaçlı yıkım faaliyetlerini 2023 yılında artırdı.  

Görüntülenme: 378 Tarih: 08 Haziran 2023 19:03
KORSAN İSRAİL FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNİ YIKMA POLİTİKASINI ŞİDDETLENDİRDİ

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı rapora göre işgal güçlerinin bu yılın başından itibaren Batı Şeria ve Kudüs'te yıktığı, ikamet amacıyla kullanılan ev ve daire sayısı 136'ya ulaştı. Bunlardan 10'unun işgal güçlerine karşı eylem gerçekleştiren şehitlerin ve esirlerin ailelerine ait olduğu belirtildi. 

İşgal altındaki Kudüs'te yıkılan ev ve daire sayısı 64 oldu. Batı Şeria vilayetlerinde yıkılan ev ve daire sayısı ise şöyle: Eriha: 19, El-Halil: 18, Nablus: 17, Beytlahim: 7, Ramallah: 4, Cenin: 3, Selfit: 2, Tubas ve Kalkilya'da ise 1'er ev.

İşgal askerleri ve onların himayesi altındaki yahudi yerleşimci terör çeteleri geçtiğimiz mayıs ayı içinde ayrıca Filistinlilere ait 112 adet ticari kurum, tarım tesisi veya zirai amaçla kullanılan barakayı yıktılar. 29 adet özel mülkü de zorla gasp ettiler.

İşgal güçleri bugün sabah da Ramallah şehrinin Aşağı Ramallah Mahallesi'nde esir İslam Ferruh'un ailesine ait evi bombaladılar. İşgalcilerin bu amaçla yaptığı baskın Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu ve birçok kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar