SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ ESİR İSLAM FERRUH'UN EVİNİ BOMBALADI

İsrail işgal güçleri bugün (8 Haziran Perşembe) sabah, Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin Aşağı Ramallah Mahallesi'nde, esir İslam Ferruh'un ailesinin evini bombaladı.  

Görüntülenme: 450 Tarih: 08 Haziran 2023 21:08
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ ESİR İSLAM FERRUH'UN EVİNİ BOMBALADI

Verilen bilgilere göre işgal güçleri çok sayıda buldozer ve askeri araçla, Kasım 2022'de Kudüs'te gerçekleştirilen ve iki işgalci yerleşimcinin hayatını kaybetmesine neden olan çifte eylemin faili İslam Ferruh'un ailesine ait evi bombalamak aracıyla Aşağı Ramallah Mahallesi'ne baskın düzenledi. 

İşgalcilerin baskını Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu ve işgalci askerler Filistinli gençlere gerçek mermilerle ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırdılar. 

Çıkan olaylarda aralarında 2 gazetecinin bulunduğu 16 Filistinli işgal güçlerinin attığı mermilerle yaralandı. 

Görgü tanıkları işgalci askerlerin, gazetecileri olayları görüntülemeleri esnasında kasten hedef aldıklarına dikkat çekti. 

Gazetecilerden Mümin Semrin'in başından kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı, bu yüzden Filistin Tıp Kompleksi'ne kaldırıldığı, durumunun ağır olduğu ancak iyiye doğru gittiği bildirildi. 

Baskın esnasında işgalcilerin keskin nişancılarının civardaki evlerin çatılarına çıktığı ifade edildi. 

İşgalcilerin attığı gaz bombaları da çok sayıda kişinin yayılan gazlardan etkilenmesine ve nefes alma krizi yaşamasına neden oldu. 

İsrail işgal rejiminin sözde Yüksek Mahkemesi 10 Nisan'da, Kudüs'teki çifte eylemin sorumlusu İslam Ferruh'un ailesinin evinin yıkılmasına dair kararı, güya çoğunluğun oyuyla onaylamıştı. 

İşgal rejimi, Filistinlilerden bir kişinin eylem gerçekleştirmesi durumunda onun bütün aile efradını mahkum ederek toplu cezalandırma yapıyor. Ancak işgal rejiminin bu zalim tutumu Filistin direnişini geri adım atmaya zorlayamıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar