KUDÜS ULUSAL HALK KONGRESİNDEN SEÇİM UYARISI

Kudüs Ulusal Halk Kongresi Genel Sekreterliği, işgal rejiminin Kudüs'teki sözde belediyesinin seçimlerine aday olmak veya oy kullanmak suretiyle iştirak edilmesi yönünde bazı çevreler tarafından yapılan çağrıların şüpheli olduğunu, bu tür çağrıların asıl amacının işgal rejiminin demokratik bir rejim olduğu kanaati oluşturmak ve bütün uluslararası yasalara aykırı bir şekilde oluşturulan işgal belediyesine meşruiyet kazandırmak olduğunu dile getirdi. 

Görüntülenme: 540 Tarih: 08 Haziran 2023 23:51
KUDÜS ULUSAL HALK KONGRESİNDEN SEÇİM UYARISI

Kudüs Ulusal Halk Kongresi Genel Sekreterliği yaptığı açıklamada işgal rejiminin önümüzdeki ekim ayında gerçekleştirilecek Kudüs belediyesi seçimlerinin Filistin halkının ulusal ittifakına tamamen aykırı olduğuna dikkat çekti. 

Açıklamada, belediyenin işgal rejiminin Kudüs şehrindeki yahudileştirme faaliyetlerinin temel kazığı niteliği taşıdığı, buranın asıl sahipleri durumundaki Filistinliler için hayat ve ikamet şartlarını zorlaştırdığı, onlara çok ağır vergiler uyguladığı hatırlatıldı. 

Açıklamada ulusal ittifakın Kudüs'teki Filistin halkının ulusal çıkarlarına büyük önem ve öncelik verdiği, bu meselenin de tarihi bir öneme sahip olduğu, Filistin halkının Kudüs'teki haklarına ve tarihi konumuna önem veren bir kimsenin reddedebileceği bir konuda ulusal ittifak oluşmadığı vurgulandı.

Bu tür çağrılara itibar edilmesinin, Kudüs'ü Filistin devletinin daimi başkenti olarak kabul eden ulusal ittifaktan çıkmak anlamına geleceğine dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar