MUHAMMED HEYSEM ET-TEMİMİ HAKK'A UĞURLANDI

İşgal güçleri tarafından 3 yaşında, başından vurularak şehit edilen Muhammed Heysem Et-Temimi'nin cenazesi bugün (6 Haziran Salı) büyük bir kalabalığın iştirak ettiği cenaze töreniyle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 337 Tarih: 06 Haziran 2023 14:44
MUHAMMED HEYSEM ET-TEMİMİ HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze konvoyu Ramallah Hastanesi önünden, çocuğun şehit edildiği ve ailesinin köyü olan Nebi Salih Köyü'ne doğru harekete geçti. Burada aile efradının ve yakınlarının son kez görmelerinden sonra cenaze köy mezarlığına defnedildi. 

İnsanlıktan nasipleri olmayan siyonist katillerin vahşi saldırılarına maruz kalan 3 yaşındaki Filistinli çocuk Muhammed Heysem Et-Temimi almış olduğu ağır yaraların tesiriyle dün İsrail'in Tel HaShomer Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. 

Şehit olan çocuk ile babası geçtiğimiz perşembe günü Nebi Salih Köyü'nün girişine konan askeri barikatın yanında bulunan evlerinin önünde bekledikleri sırada işgal askerlerinin saldırısına maruz kalmıştı. Çocuğun kafasına mermi isabet ettiği ve o yüzden durumunun kritik olduğu açıklanmıştı. Çocuk bu yüzden İsrail'in Tel HaShomer Hastanesi'ne nakledilmişti. Babası ise Ramallah'taki hastanelerden birinde tedavi altına alınmıştı. 

Üç yaşındaki Et-Temimi'nin de şehit olmasıyla birlikte, bu yılın başından itibaren işgalci siyonistlerin saldırılarında şehit edilen Filistinli çocuk sayısı 28'e çıkmış oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar