CENİN TUGAYINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İşgal güçleri dün gece ve bugün (6 Haziran Salı) sabah Batı Şeria'nın değişik bölgelerine baskınlar düzenledi. Bu baskınların bazılarında Filistinli direnişçilerle işgal güçleri arasında çatışmalar meydana geldi. Bu arada Filistinlilerden bazılarının işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı haber verildi.  

Görüntülenme: 287 Tarih: 07 Haziran 2023 00:19
CENİN TUGAYINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin Esir Kulübü yaptığı açıklamada işgal güçlerinin son baskınlarında 16 Filistinlinin kitlesel direniş eylemlerine katılma gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu. 

Bu vesileyle bir açıklamada bulunan Cenin Tugayı, işgal güçlerinin tehditlerinin kendilerinin gözlerini korkutamayacağını, işgal askerlerine yönelik silahlı eylemlerinin devam edeceğini bildirdi. 

Muhtelif direniş gruplarının dahil olduğu Cenin Tugayı düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin baskınlarının, esir almalarının ve saldırılarının, kendilerini siyonist işgal karşısında direniş, cihad ve şehadet yolunu tercih etmekten alıkoyamayacağını vurguladı. Tugay, direnişçilere işgal güçlerinin jeeplerinin kaportalarına ateş etmemeleri, çünkü bunun onların araçlarına zarar vermeyeceği ve mermi israfına neden olacağı hatırlatmasında bulunarak onlardan doğrudan askerleri hedef almak suretiyle işgalcilerin gözlerini korkutacak stratejiye ağırlık vermelerini istedi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar