FİLİSTİNLİ ESİR VELİD DAKKA'NIN SAĞLIK DURUMU KÖTÜ

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Komitesi Başkanı Tümgeneral Kadri Ebu Bekr, kanser hastası esir Velid Dakka'nın sağlık durumunun çok kritik olduğunu dile getirdi. Bu yüzden onun özgürlüğüne kavuşturulması ve hayatının kurtarılması amaçlı faaliyetlerin artırılması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 305 Tarih: 06 Haziran 2023 20:16
FİLİSTİNLİ ESİR VELİD DAKKA'NIN SAĞLIK DURUMU KÖTÜ

Ebu Bekr yaptığı basın açıklamasında, Dakka'ya esirler arasından Zekeriyya Ez-Zebidi'nin ve dışarıdan da kendi kardeşlerinin bağışladığı omurilik nakline ihtiyaç olduğunun duyurulduğunu, ancak işgal yönetiminin duymazdan geldiğini ve hiçbir şey yapmadığını dile getirdi. 

Ebu Bekr, esir Dakka'nın hastalığının ilerleyerek akciğerine kadar ulaştığını ve bu yüzden nefes almakta zorluk çektiğini, bu sebeple akciğerinin sağ tarafındaki bir bölümün alınması için ameliyata ihtiyacının olduğunu, şu an oksijen takviyesiyle hayatta kalabildiğini hatırlattı. 

Velid Dakka'nın hastalığıyla ilgili yapılan teşhislerde nadir görülen bir kemik iliği kanseri olan miyelofibrozis hastalığına maruz kaldığı anlaşılmış ve 23 Mart 2023 tarihinde hastaneye kaldırılmıştı. Bu hastalığın, yaklaşık 10 yıldan beri çektiği kan kanserinin ilerlemesi sonucu ortaya çıktığı anlaşıldı.

Sağlık durumunun kötüleşmesi sebebiyle 21 Mayıs 2023 tarihinde Assaf Harofeh Hastanesi'ne kaldırılan kanser hastası esir Velid Dakka'nın sağlık durumunda herhangi bir düzelme olmamasına ve kritik durumunun devam etmesine rağmen işgal rejimi cezaevleri yönetiminin kararıyla 4 gün sonra yeniden Remle Cezaevi'nin revirine geri gönderilmişti. 

Dakka'nın ailesi ve onun özgürlüğüne kavuşturulması için kampanya yürütenler yaptıkları basın açıklamasında, bu kararın tehlikeli ve çirkin olduğunu dile getirmişlerdi. 

Açıklamada esir Dakka'nın sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırılmasının ardından birçok tahlil yapıldığı ve sağlık durumuyla ilgili gelişmelerin endişe verici olduğu, ancak cezaevleri yönetiminin onun durumunu ciddiye almayarak hastaneden çıkarılıp cezaevi revirine gönderilmesi yönünde karar verdiğine dikkat çekilmişti. 

60 yaşındaki Velid Dakka, 1948'de işgal edilmiş bölge içinde yer alan Batı Bake şehri ahalisinden ve 25 Mart 1986 tarihinde esir edildi. İşgal rejimi onu önce müebbet hapse mahkum etti. Sonra cezasını 37 yılla sınırladı. 2018 yılında ise cezasına iki yıl daha ekleyerek 39 yıla çıkardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar