BATI ŞERİA'DA GENİŞ ÇAPLI TUTUKLAMALAR

İsrail işgal güçleri bugün (5 Haziran Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde değişik noktalara insanları gözaltına alma amaçlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda ağırlık merkezinin ise Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin doğusundaki El-Muğayyer kasabası olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 791 Tarih: 05 Haziran 2023 17:16
BATI ŞERİA'DA GENİŞ ÇAPLI TUTUKLAMALAR

İşgal güçlerinin bugün sabah gerçekleştirdikleri baskınlarda toplamda 24 kişiyi gözaltına aldıkları, bunlardan 15 kişinin 22 günden beri muhasara altında tuttukları El-Muğayyer kasabası ahalisinden olduğu bildirildi.

İşgal güçlerinin Eriha şehrine de baskın düzenledikleri ve burada Akabetu Cebr Mülteci Kampı'nda tutuklamalar gerçekleştirdikleri, bu sırada Filistinli gençlerle de çatışmalara girdikleri ifade edildi. 

Söz konusu mülteci kampında önce işgal güçlerinin özel birliklerinin sızmasıyla baskının başladığı ardından takviye güçler gönderildiği haber verildi. 

Akabetu Cebr'in camilerinin minarelerinden tekbirler getirilerek, içeri sızan işgal güçlerine karşı direniş gösterilmesi yönünde çağrılar yapıldı.

İşgal güçlerinin Tulkerem'in doğusundaki Anbeta kasabasına baskın düzenlemesi de çatışmalara neden oldu. 

İşgal güçleri Tulkerem'in doğusundaki Deyru'l-Gusun kasabasına düzenledikleri baskında özgürleştirilmiş eski esirlerden Fuad Muhammed Ferhan'ı evini basarak gözaltına aldılar. 

İşgal altındaki Kudüs'ün farklı bölgelerine de baskınlar düzenlediler ve buralarda da Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar vuku buldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar