ŞEHİT HATEM ET-TEMİMİ HAKK'A UĞURLANDI

Bir süre işgal güçleri tarafından rehin tutulduktan sonra ailesine teslim edilen şehit Hatem Es'ad Ebu Necme Et-Temimi'nin cenazesi bugün (5 Haziran Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Kudüs'ün Beytu Safafa beldesi ahalisinden bir grup tarafından, işgalci siyonistlerin sıkı bir asker kuşatması altında toprağa verildi.  

Görüntülenme: 321 Tarih: 05 Haziran 2023 19:13
ŞEHİT HATEM ET-TEMİMİ HAKK'A UĞURLANDI

İşgalci siyonistlerin şehidin cenazesinin defniyle ilgili birtakım şartlar ileri sürmüş ve şartlara uyulmasını denetlemek amacıyla işgalci askerlerini geceden Kudüs'teki Yusufiye Kabristanı'nın etrafına yaymış, belirlenen sayıdan fazla kişinin cenaze törenine katılmasına engel olmuşlardı. 

Şehidin ailesi işgal yönetiminin, cenazeye sadece 25 kişinin katılmasını şart koştuğunu, kendilerinin de şehidin Beytu Safafa'nın Eş-Şurefat mıntıkasında bir taziye meclisi oluşturduklarını dile getirdi. 

39 yaşındaki Hatem Ebu Necme 24 Nisan 2023 tarihinde 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Yafa şehrinde, biri ağır 8 yahudi yerleşimcinin yaralanmasına neden olan eylem gerçekleştirmesinden sonra şehit edilmişti. 

Evli ve beş erkek çocuk babası olan şehidin, eşi ve ailesinden bazı kişiler eylemden sonra gözaltına alınmıştı. 

Şehit Ebu Necme'nin cenazesinin teslim edilmesinin ardından hâlen işgal rejiminin morglarında rehin tutulan şehit cenazesi sayısının 128 olduğu, bunlardan 12'sinin cenazesinin 2016 yılından bu yana yani yedi yıldır bekletildiği dile getirildi. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

Onlarca yıldır Rakamlar Mezarlığı'na gömülen şehit cenazelerinin sayısının ise 256 olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar