BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Siyonist işgal rejiminin tüm saldırgan tutumuna, baskısına, ablukasına ve cinayetlerine rağmen Filistin halkının işgale karşı kararlı direnişi devam ediyor.  

Görüntülenme: 283 Tarih: 05 Haziran 2023 20:14
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz mayıs ayı içinde de Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde işgalcilere yönelik muhtelif eylemler gerçekleştirildi. Bunların içinde silahlı eylem, silahlı çatışma, araçlı saldırı eylemleri ve etkileyici bıçaklı saldırı eylemleri de yer alıyor. Bu eylemlerde iki işgalci öldürülürken, 28 işgal askeri ve yahudi yerleşimci de farklı derecelerde yaralandı. Filistinli direnişçilerden de 21 kişi işgal güçlerinin veya yahudi yerleşimcilerin saldırılarında şehit edildi. 

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı aylık rapora göre işgal güçlerine yönelik olarak mayıs ayı içinde gerçekleştirilen direniş eylemi sayısı 1025'i buldu. Bunların içinde 124 silahlı saldırı veya silahlı çatışma eylemi yer alıyor. Bunlardan 47'si Cenin civarında, 43'ü de Nablus civarında gerçekleştirildi. 

İşgal güçlerini ve ırkçı tasfiye amaçlı yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla gerçekleştirilen gösterilerin sayısı 28 oldu. 294 taşlı saldırı, 384 adet de işgal güçleriyle doğrudan çatışma olayı vuku buldu. 20 molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirildi. Siyonist işgal rejiminin milis güçleri olarak kullandığı ve işgal askerleri tarafından himaye edilerek Filistinlilere yönelik saldırılar düzenleyen sözde sivil ama omuzları silahlı yahudi yerleşimci terör çetelerinin saldırılarının engellenmesi amacıyla da 93 direniş eylemi gerçekleştirildi. 

Batı Şeria vilayetleri içinde en fazla direniş eylemine şahit olan vilayetler sırasıyla Nablus, El-Halil ve Ramallah oldu. Bunlardan birincisinde 225, ikincisinde 143, üçüncüsünde de 142 eylem gerçekleştirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar