İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ İKİ ŞEHİDİN EVLERİNİ YIKACAK

İsrail işgal güçlerinin bugün (30 Mayıs Salı) sabahın erken saatlerinde, şehit Katnani ile şehit İslim'in ailelerinin evlerinin yıkım işlemlerini gerçekleştirme hazırlığı yapmak amacıyla ölçümlerini almak kastıyla Nablus'a baskın düzenlemeleri Filistinli gençlerle aralarında çatışma çıkmasına neden oldu.  

Görüntülenme: 307 Tarih: 30 Mayıs 2023 20:27
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ İKİ ŞEHİDİN EVLERİNİ YIKACAK

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre işgal güçlerinden kalabalık bir grup, aralarında iki de buldozerin bulunduğu çok sayıda askeri araçla Nablus'un doğu tarafından baskın düzenledi. Bu arada Eski Asker Mülteci Kampı'nın giriş kapılarını da kapattılar. 

İşgalciler baskınla birlikte Eski Asker Mülteci Kampı'nda bazı evlerin çatılarına keskin nişancılarını yerleştirirken, mülteci kampı boyunca uzanan Sular Caddesi'ne de askerlerini dizdiler. 

Sonra Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri'ne mensup şehit Hasan Katnani'nin mülteci kampındaki evini basarak yıkım hazırlıkları yapmak amacıyla ölçümlerini aldılar. 

Ardından Nablus şehri içinde Kuzey Dağı mıntıkasında El-İttihad Caddesi ve Nablus Parkı civarında askerlerini yaydılar. Sonra da şehit Husam İslim'in ailesinin evini basarak yıkım hazırlığı amacıyla ölçümlerini aldılar. 

Şehit Katnani, şehit Muaz El-Mısri'yle birlikte geçtiğimiz Ramazan ayında üç yerleşimci terörist kadının öldürüldüğü eylemi gerçekleştirmişti. Bu eylem işgalcilerin Mescidi Aksa'da murabıt kadınlara saldırmasına cevap amacıyla gerçekleştirilmişti. 

İşgal rejimi, şehit Husam İslim'in ise Ekim 2022'de Nablus'un batısındaki Deyr Şeref kasabası yakınında işgalcilerin askeri kontrol noktasında silahlı saldırı eyleminde bulunduğunu iddia ediyor. 

İşgal rejimi Filistinlilerin eylem gerçekleştirmeleri durumunda onların tüm aile efradını mahkum ederek topluca cezalandırıyor ve evlerini yıkıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar