AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONFERANSINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Avrupa Filistinlileri Konferansı, İsveç medya organlarının, geçtiğimiz cumartesi günü İsveç'in Malmö şehrinde düzenlenen ve oldukça başarılı geçen 20. Avrupa Filistinlileri Konferansı hakkındaki asılsız haberlerine ve iftiralarına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada gerçekle hiçbir ilgisi olmayan bu haberlerin siyonist işgal rejiminin Avrupa Filistinlileri Konferansı'nı ve Filistin davasına destek veren İsveçli politikacıları karalama amaçlı bir kara propaganda faaliyeti olduğuna dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 330 Tarih: 30 Mayıs 2023 02:26
AVRUPA FİLİSTİNLİLERİ KONFERANSINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İsveç medyasında yer alan ve Avrupa Filistinlileri Konferansı'nın bazı sakıncalı ve yasaklı örgütlerle ilişkilerinin olduğuna dair haberlerin yayınlanmasının, siyonist işgal rejiminin geçmişte de başvurduğu bir taktik olduğu hatırlatılarak işgal rejiminin bu tür asılsız iddialara dayalı kara propaganda faaliyetleriyle Filistinlilerin yurtlarına dönüş hakları hakkında, başta 194 nolu karar olmak üzere Birleşmiş Milletler'in çıkarmış olduğu kararların hayata geçirilmesini engelleme ve Filistin halkının bu konudaki çabalarına destek mahiyetindeki siyasi faaliyetleri mahkum etme amacı taşıdığına dikkat çekildi. 

İşgal rejiminin bu tür yalan haberlerle aynı zamanda Filistinlilerin gerçekleştirdiği faaliyetlere destek veren İsveçli siyasileri şüpheli duruma düşürmeyi hedeflediği vurgulandı. 

Açıklamada, Avrupa Filistinlileri Konferansı'nın bütün faaliyetlerinin herkese açık bir şekilde ve tüm basın yayın organlarının önünde gerçekleştirildiği, hiçbir gizli kapalı irtibatının olmadığı dile getirildi. 

Koronavirüs salgını sebebiyle üç yıldan beri düzenlenemeyen Avrupa Filistinlileri Konferansı 27 Mayıs Cumartesi günü İsveç'in Malmö şehrinde düzenlendi. Nekbe'nin yani Büyük Felaket'in 75. yıl dönümüne tekabül eden bu yılki buluşmanın ana sloganı "75 yıl geçti... Biz yine de döneceğiz" idi. 

Bu yıl 20’ncisi düzenlenen konferansa Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan farklı gruplara mensup binlerce Filistinlinin yanında İsveç, İtalya ve İrlanda parlamentolarından temsilciler de katıldı.

Avrupa Filistinlileri Konferansı Başkanı Emin Ebu Raşid, konferansın Filistin halkının hakkını aramak için ortaya koyduğu binlerce örnekten biri olduğunu belirterek, peşinde talep edenlerin olduğu bir hakkın kaybolmayacağını dile getirdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar