FİLİSTİNLİ ESİR ÇOCUKLAR ZOR DURUMDA

İsrail işgal rejiminin Damon Cezaevi'nde esir durumda olan 43 Filistinli çocuk, insani açıdan onaylanması mümkün olmayan çok kötü ve sağlıksız şartlarda tutuluyor. Bu çocuk esirlerin kaldığı ortamın çocuk haklarıyla ve esir haklarıyla ilgili uluslararası bildirgelerde ortaya konan şartların hiçbirine uymadığı dile getirildi.  

Görüntülenme: 379 Tarih: 24 Mayıs 2023 09:22
FİLİSTİNLİ ESİR ÇOCUKLAR ZOR DURUMDA

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti bugün (24 Mayıs Çarşamba) yayınladığı bildiride işgal rejiminin Damon Cezaevi'nde çocuk esirleri uygun havalandırma ve aydınlatma şartlarının bulunmadığı ortamda tuttuğunu, üstelik kendilerine yeterli miktarda gıda maddesi verilmediğini, verilen gıda maddelerinin de sağlıksız olduğunu, bu çocukların yeterli giysiden de yoksun bırakıldıklarını, yaşadıkları ortamın hiç temiz olmadığını ve içinde haşeratın cirit attığını dile getirdi.

Bildiride Damon Cezaevi yönetiminin çocuk esirleri sağlık hizmetlerinden de yoksun bıraktığına, çocukların tıbbi bakım ve kontrolden sürekli mahrum bırakıldıklarına, aileleri tarafından ziyaret edilmelerine izin verilmemesi sebebiyle dış dünyayla irtibatlarının tamamen koparıldığına, ayrıca bu çocukların korkunç cinayetler işlemiş saldırgan işgalci çocuklarıyla aynı yerlere konarak dehşet anları yaşamalarına neden olunduğuna dikkat çekildi.

Heyet, Damon Cezaevi yönetiminin çocuk esirlere sadece ortam ve ihmal işkencesi çektirmekle kalmadığını, cezaevi görevlilerinin aynı zamanda onlara sözlü ve fiili saldırılarda bulunduklarını dile getirdi.

İşgal zindanlarında 170 çocuk esir bulunuyor. Bunlardan 43'ü Damon Cezaevi'nde tutuluyor. Çocuklar soruşturma esnasında da ciddi işkencelere maruz kalıyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar