KORSAN İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri bu sabah (20 Mayıs Cumartesi) Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenlerken baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 369 Tarih: 20 Mayıs 2023 07:55
KORSAN İSRAİL ASKERLERİ BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal güçleri El-Halil’de Muntasır Hasan Ebu Ayyaş’ı vilayetin kuzeyindeki Beyt Ummer beldesinde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçleri, El-Halil’in güneyindeki Mesafer Yatta’da da aralarında üç kardeşin de olduğu 6 kişiyi gözaltına aldı ve araçlarına el koydu.
 

Gözaltına alınanların “Güney 4x4 Kartalları” grubu üyeleri İslam İsa Rab’i, Muhammed Ziya Ebu Humeyd, Ali İsa Ali Rab’i ve Malik Ahmed Rab’i ile kardeşleri İlyas ve İslam olduğu ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin Filistinli 6 gencin araçlarına Mesafer Yatta’nın Haşmu’d-Derac bölgesinde gezinti yaptıkları sırada el koyduğu belirtildi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Cenin’in doğusundaki Fekua beldesine askeri araçlar ve ciplerle baskın düzenlediği, Nablus’un kuzeybatısındaki Sebastiya beldesinde işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı öğrenildi.
 

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, Kudüs’ün Cebel El-Mukebber beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve Filistinli gençler işgal askerlerini taşladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar