SİYONİST ASKERLER NEFHA CEZAEVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

Siyonist işgal güçleri bugün (16 Mayıs Salı) Nefha Cezaevi'ne baskın düzenleyerek 3 nolu bölümde provokatif bir tarzda aramalar yaptı ve esirlere şiddet uyguladılar.  

Görüntülenme: 379 Tarih: 17 Mayıs 2023 11:54
SİYONİST ASKERLER NEFHA CEZAEVİNE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal rejiminin cezaevleri yönetimine bağlı özel askeri birime mensup bir birlik Nefha Cezaevi'nin 4 nolu bölümüne ani baskın düzenleyerek önce esirlere yönelik tehditçi tavırlarla şiddet uyguladı, ardından da onların koğuşlarında özel eşyalarını da karıştırarak uzun süren bir arama çalışması yaptılar. 

Bu baskının tüm işgal zindanlarındaki esirlerin esir Velid Dakka'nın derhal serbest bırakılması talebiyle bir gün süren açlık grevine gitmelerinin hemen ardından gerçekleştirilmesi dikkat çekti. 

Esirler, Esirler Hareketi'nin Acil Durumlar Yüksek Komitesi'nin kararıyla yemekleri geri çevirdikleri eylemlerinde işgal rejiminin tüm zindanlarında tek kişilik hücre hapislerine son verilmesi talebinde bulunmuşlardı. Bu eylem aynı zamanda hasta esir Velid Dakka'nın derhal serbest bırakılması talebiyle ve işgal zindanlarındaki bin esirin maruz kaldığı idari hapis politikasına sınır getirilmesi amacıyla planlanan eylem programının bir başlangıcı niteliği taşıyordu. 

Esirler davasıyla ilgilenen muhtelif kuruluşlar esirlerin attığı adımlara destek verilmesi, onların zindanlardaki mücadelelerinin başarılı olması için dışarıda da kitlesel eylemler ve resmi faaliyetler başlatılması gerektiğini dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar