SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NABLUS'A SALDIRDI

İşgal güçlerinin dün gece ve bu sabah (17 Mayıs Çarşamba) erken saatlerde Yahudi yerleşimcilerin Yusuf’un Kabri bölgesine düzenledikleri baskına hazırlık amacıyla Nablus kentinin doğusuna düzenlediği baskın sırasında yaklaşık 100 kişi işgal güçlerinin kurşunlarıyla, attığı ses bombaları ve göz yaşartıcı bombalarla yaralandı. 

Görüntülenme: 399 Tarih: 17 Mayıs 2023 07:47
SİYONİST İŞGAL GÜÇLERİ NABLUS'A SALDIRDI

Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu ve 80 kişinin işgal askerlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiği ifade edildi.
 

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, işgal güçleri iki buldozerle birlikte Nablus’un doğu bölgesine baskın düzenlerken, El-Ğavi Kavşağı yakınlarında ve Amman Caddesi’nde işgal askerleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin baskınına karşı koyan Filistinli direnişçilerin Amman Caddesi’nde işgal ordusuna ait buldozerlere ve askeri araçlara ateş açtıklarını ve el yapımı patlayıcı attıklarını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin de baskın sırasında çevreye yoğun bir şekilde ateş açtığı ve göz yaşartıcı bomba attığı kaydedildi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin dün Filistinlilere yönelik saldırılarında Cenin, Eriha ve El-Halil’de onlarca kişi yaralandı.
 

İşgal güçleri dün Batı Şeria’da 18 kişiyi gözaltına alırken, Beytlahim’de iki barakayı ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan bir odayı yıktı, El-Halil’de de Filistinlilere ait 3 araca el koydu.
 

İşgal güçleri himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler ise dün Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi ve Kudüs’te Filistinlilere ait bir aracı ateşe vererek duvarlara ırkçı sloganlar yazdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar