İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ESİR ABDÜLFETTAH HARVEŞİ'NİN EVİNİ YIKACAK

İsrail işgal güçleri bugün (15 Mayıs Pazartesi) sabah Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinde, esir Halid Abdülfettah Harveşe'nin evinin ölçümlerini, yıkım hazırlığı yapmak amacıyla aldılar.  

Görüntülenme: 385 Tarih: 16 Mayıs 2023 00:58
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ESİR ABDÜLFETTAH HARVEŞİ'NİN EVİNİ YIKACAK

İşgal güçleri sabah saatlerinde Harveşe'nin Nablus'taki Asker Mülteci Kampı ile El-Mesakin Mahallesi arasında yer alan evine baskın düzenleyerek ölçümlerini aldılar. 

İşgal güçlerinin baskın düzenlemesi Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar çıkmasına neden oldu ve işgal güçleri çatışmalarda gerçek mermiler kullandılar. Gençlerden birinin göğsüne iki gerçek mermi isabet ettiği ve tedavi için Nablus'taki Rividya Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldığı haber verildi. 

49 yaşında şehit edilen Abdülfettah Harveşe'nin oğlu olan Halid Harveşe işgal rejimi tarafından, geçtiğimiz şubat ayının 26'sında babasının Huvvare eyleminin gerçekleştirilmesi esnasında ona yardım etmekle suçlanıyor. Söz konusu eylemde yahudi yerleşimci çetelerin mensuplarından iki kişi öldürülmüştü. İşgal güçleri daha sonra eylemi gerçekleştiren Abdülfettah Harveşe'yi her tarafta aramış, günler süren aramadan sonra bir yerde kıskaca almışlardı. O da mermileri bitinceye kadar işgalcilere direnmiş ve sonunda şehit edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar