FİLİSTİN CEPHESİ TEK YÜREK

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Filistinlileri organize etmek amacıyla faaliyet yürüten Arap Toplumu Yüksek Takip Komitesi, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını ve gerçekleştirdiği katliamı protesto amacıyla gösteri düzenleneceğini duyurarak bu bölgedeki Filistinlilere gösteriye destek vermeleri çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 480 Tarih: 10 Mayıs 2023 22:37
FİLİSTİN CEPHESİ TEK YÜREK

Komite dün akşam (9 Mayıs Salı) yaptığı açıklamada gösterinin bugün akşam saat 19.30'da Arrabe şehrindeki Eski Camii önünden başlatılacağını duyurdu. 

Komite, işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik son saldırıları, esir Hıdır Adnan'ın açlık grevinde hayatını kaybetmesi ve esir Velid Dukka'nın sağlık durumunun kötüleşmesi gibi son dönemde yaşanan gelişmeleri görüşmek amacıyla bir acil toplantı düzenledi. 

Komite toplantı sonrasında yaptığı açıklamada işgal güçlerinin havayı ısıtmaları ve saldırıları artırmaları karşısında tepkilerin de artırılmasına ihtiyaç olduğunu ve bunun için geniş çaplı kitlesel eylemler düzenlenmesi suretiyle tavır konması gerektiğini dile getirdi. İşgalcinin saldırgan tutumuna tepki amacıyla eylemlere destek verilmesinin önem taşıdığını vurgulayan Komite, 1948 Bölgesi'ndeki Filistinlilerden bugün akşam Arrabe şehrinde düzenlenecek eyleme mutlaka destek vermelerini istedi. 

İşgal güçlerinin dün sabah Filistin'in Gazze Şeridi'ndeki Gazze ve Refah şehirlerine düzenledikleri hava saldırılarında 4'ü çocuk 13 kişi şehit edilmiş 20 kişi yaralanmış, akşam saatlerinde de Gazze'nin güneyindeki Hanyunus'un doğusunda bulunan El-Karare kasabasında bir arabayı hedef alan hava saldırılarında 2 kişi şehit edilmişti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar